Hoelang moet ik een brace dragen?

Hoelang moet ik een brace dragen?

 

Auteur: Bart van Ommen – ⏱ 6 minuten

Fysiotherapeuten en orthopedisch specialisten krijgen vrijwel bij elke brace de vraag: “Hoelang moet ik de brace dragen en wanneer?’’ In principe zijn er geen harde regels die aangeven hoelang en wanneer een brace gedragen moet worden. Deze afweging wordt namelijk per situatie en per persoon gemaakt. In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag. Op basis van onze kennis over braces en op basis van ervaringen van zorgprofessionals die werken met onze producten.

Kort antwoord:

De werkelijke draagtijd is sterk afhankelijk van de klacht. Heb je een chronische aandoening dan is de draagtijd veelal ook chronisch. Dat wil niet zeggen dat je de brace 24 uur per dag om moet hebben. Is je bewegingsklacht tijdelijk, bijvoorbeeld door een blessure, dan is het advies om een brace te dragen totdat de klacht is hersteld. Echter kan het in situaties ook raadzaam zijn om de brace preventief tijdens bijvoorbeeld sport te gebruiken voor een langere periode.

Hoelang moet ik een brace dragen?

Dit hangt af heb je een chronische bewegingsklacht of een tijdelijke bewegingsklacht? Chronisch betekent dat de bewegingsklacht niet meer herstelt, denk bijvoorbeeld aan een instabiele knie door een afgescheurde (niet geopereerde) voorste kruisband, artrose en vocht in de benen. Onder tijdelijke bewegingsklachten verstaan we bijvoorbeeld sportblessures, verzwikking, verstuiking, een botbreuk of een kneuzing van een gewricht.

Advies bij een tijdelijke bewegingsklacht

Een brace bij tijdelijke klachten kan meerdere doeleinden hebben:

 1. Volledig vergendelen van (bepaalde) gewrichtsbewegingen
 2. Beperken van (specifieke) gewrichtsbewegingen
 3. Geven van druk rondom het gewricht

Daarom is het kiezen van een juiste brace van groot belang voor het effect. Een brace moet je lang genoeg blijven dragen omdat anders het gewricht niet volledig kan herstellen. Als de pijn drastisch verminderd kun je langzamerhand het dragen van de brace afbouwen. “Gemiddeld duurt dit 14 dagen”, zegt hand- en polstherapeut Bennie de Jonge. Lees dit artikel voor meer informatie over de verschillende soorten braces.

Advies bij een chronische bewegingsklacht

Als je een chronische bewegingsklacht hebt, dan is een brace bedoelt ter ondersteuning aan je dagelijkse activiteiten. De aard van je activiteiten, in combinatie met je klacht,  bepalen welk type brace het meest geschikt is voor je. Deze braces worden dan ook chronisch gedragen, veelal op geleide van pijn.

Wanneer moet ik een brace dragen?

Vooropgesteld, het is niet nodig om in een brace te leven. Daarmee bedoelen we dat het niet voor iedereen nodig is om een brace een hele dag te dragen. Het draagadvies verschilt per persoon en is maatwerkadvies. Een zorgprofessional kan je goed helpen met het maken van de juiste keuzes hierin. Het draagadvies is afhankelijk van de aard van de bewegingsklacht, de activiteiten, de pijnintensiteit en de persoon.

Aard van de bewegingsklacht

Wederom hebben we het hier over een tijdelijke of chronische klacht. Bij een tijdelijke klacht wordt veelal geadviseerd de brace gedurende vele uren per dag te dragen. Afhankelijk van de klacht wordt geadviseerd om de spalk gedurende de nacht te dragen. Bij tijdelijke bewegingsklachten adviseren we het advies van de zorgprofessional zo goed mogelijk op te volgen, voor een goed en snel resultaat. Bij chronische klachten is het doel van de brace dagelijkse activiteiten (beter) mogelijk te maken. Hier geldt een draagadvies op maat.

De activiteiten

Bepaal voor jezelf wanneer je last hebt van je bewegingsklacht. Dit kan een gevoel van pijn zijn, maar ook een instabiel gevoel, zwelling in een gewricht of andere ongemakken voelbaar in en rondom het gewricht. Daar waar je hinder ondervindt zou je kunnen overwegen een brace te dragen.

Pijnintensiteit

Op geleide van pijn wordt vaak een advies gegeven. Zo ook bij het dragen van bracing. Dit advies geldt over het algemeen in meerdere mate  bij chronische klachten en in mindere mate bij tijdelijke klachten. De brace wordt meestal gedragen bij specifieke activiteiten, daar waar pijn je tegenhoudt. Denk bij voorbeeld aan rugpijn tijdens tillen, kniepijn tijdens een wandeling, of pijn in de duim tijdens het gebruik van een computer.

De persoon

Zeker niet een onbelangrijk aspect. Wat voor type persoon ben je en hoe sta je tegenover het dragen van een brace? Hier kom je eigenlijk maar op één manier achter en dat is na een periode van het dragen van een brace. Vraag jezelf af: “Wanneer is de brace een toegevoegde waarde voor mij en wanneer is deze dat ook niet”. Dit bepaald mede wanneer jij het fijn vindt om de brace te dragen. Kijk daarbij niet alleen naar de activiteit zelf, maar ook naar pijn en vermoeidheid na de activiteit. Een zorgprofessional kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor gebruik.

Moet ik de brace ook in de nacht dragen?

Verreweg de meeste braces moeten voornamelijk overdag worden gedragen. Hierbij is het advies om ’s nachts de brace af te doen, aangezien het gewricht dan tot rust kan komen. Er zijn echter specifieke braces waarbij het verstandig is de brace zowel overdag, als ’s nachts te dragen. Braces voor de pols en duim zijn hiervan een voorbeeld. Dit doe je om ook ‘s nachts te voorkomen dat je verkeerde bewegingen maakt. Een goed voorbeeld is de brace bij een carpaal tunnel syndroom. Daarnaast zijn er ook nog een aantal braces die enkel ’s nachts moeten worden gedragen. Hierbij gaat het om braces die een specifieke klacht behandelen, zoals tendinopathie in de achillespees. Hier helpt de brace tijdens de nacht dat je pees op rek blijft en zo sneller en beter herstelt. Kijk voor een advies over het dragen van de brace in de handleiding van de brace, of raadpleeg een zorgprofessional voor advies.

Hoe bouw je het dragen van een brace af?

Dit is van toepassing bij tijdelijk gebruik van een brace. Het is erg belangrijk dat je het dragen van de brace niet te snel afbouwt. Je gewricht is gewend aan de druk en ondersteuning van de brace. Over het algemeen kan je het beste eerst stoppen de brace te dragen tijdens de rust of lichte activiteiten. Als dat zonder pijn lukt, kun je de brace proberen een dag uit te houden. Als je echter een belastende activiteit gaat doen, is het verstandig om de brace preventief te dragen.

‘’Mijn advies is, draag de brace zolang mogelijk totdat de brace ‘tegen gaat werken’. Als je meer last krijgt van de brace, dan heb je deze lang genoeg gedragen, is mijn stelling’’ – hand- en polstherapeut Bennie de Jonge

Lees hier het volledige interview met hand- en polstherapeut Bennie de Jonge

Het verschil tussen een sportbrace en een ‘’normale’’ brace

Het verschil tussen een sportbrace en een brace voor dagelijks gebruik, zit voornamelijk in het materiaal waarvan de brace is gemaakt en in de werking. Een sportbrace is vaak gemaakt van neopreen, dit materiaal zorgt voor een goede vochtafvoer. Dit elastische materiaal wordt ook gebruikt in watersportkleding omdat het niet onprettig aanvoelt als het nat wordt. Een brace voor dagelijks gebruik is gemaakt van andere stoffen die minder goed water afvoeren. Deze stoffen zijn zachter en voelen daardoor prettiger op de huid als het droog blijft.

In braces voor dagelijks gebruik heb je veel verschillende soorten, namelijk: compressie, semi-rigide en rigide braces. Voor meer informatie over de verschillende soorten braces, zie artikel. Sportbraces kunnen echter minder bewegingen beperken omdat het anders niet meer mogelijk is om te sporten. Semi-rigide en rigide braces zijn daarom bijna nooit beschikbaar als sportbrace. Bijna alle sportbraces werken door middel van compressie en hebben soms baleinen. Voor meer informatie over compressiebraces, zie dit artikel. In veel gevallen is het ook niet verstandig om te gaan sporten als je een rigide of semi-rigide brace nodig hebt, omdat deze braces voornamelijk voor zware klachten zijn.

Een sportbrace wordt vaak preventief gedragen nadat het letsel van de blessure voor het grootste gedeelte is genezen. Na een blessure kan het gewricht namelijk nog lange tijd verzwakt zijn, waardoor er een grote kans is op een tweede blessure. Om deze tweede blessure te voorkomen kunnen sportbraces nog een lange tijd worden gedragen, nadat de pijnklachten zijn verdwenen.

‘’Het is aangetoond dat je zelfs tot één jaar na het ontstaan van een letsel een verhoogd risico loopt op een recidief letsel. Een brace kan er dus ook toe bijdragen dat mensen eerder hun sport weer kunnen uitoefenen.’’ Sportfysiotherapeut Michael Kappers – Gezondheidscentrum Haarlemmermeer

Hoe weet ik welke brace ik moet hebben?

Dit artikel gaat over praktische vragen rondom een brace. Alles valt en staat bij het kiezen van de juiste brace. Eén die past bij jou en jouw situatie. Omdat er veel keuze is en deze veelal onderschat wordt hebben wij Bracewijzer ontwikkeld. Een tool die jou helpt het juiste type brace te kiezen bij jouw klacht en jouw situatie door middel van specifieke vragen. Start Bracewijzer met de knop hieronder.

Bart van Ommen

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

32 gedachten over “Hoelang moet ik een brace dragen?”

 1. Beste,
  Ik ben een vrouw van 58, loop sedert 2 jaar dagelijks een kleine 40 min om gezond te blijven. Sedert een maand heb ik last van overbelaste spieren in mijn rechterbovenbeen, spieren voelen hard aangespannen. Ik masseer ze dagelijks een aantal keer en dan gaat de pijn en de spanning wel grotendeels weg maar het komt wel weer terug. Mijn vraag is nu of een bovenbeenbrace zou kunnen helpen om dit probleem op te lossen. Ik zou deze dragen tijdens het lopen en zien of de doorbloeding hiermee verbeterd en het probleem definitief opgelost kan worden. Sommige vrienden zeggen dat dagelijks lopen misschien té belastend is en ik beter het aantal loopbeurten zou verminderen. Zou het nuttig zijn voor mij om een bovenbeenbrace aan te schaffen ? Met dank. Ann

  1. Beste Ann,
   Dank voor je bericht op Bracewijzer. Een bovenbeenbrace kan je zeker de rust geven in de spieren. Het zorgt daarnaast voor dat warmte vastgehouden worden. Zeker een aanrader om te proberen. Daarnaast zou ik je adviseren een kinesist te raadplegen. Zij kunnen je op weg helpen met spierproblemen en goede adviezen geven.

 2. Ik heb artrose in mijn linkerknie, is 2 jaar geleden in het ziekenhuis vastgesteld.
  Heb er plm 1 jaar geen last van gehad, niet tijdens fietsen en wandelen, ook niet tijdens de dagelijkse bezigheden.
  Sinds 1 week nu s’nachts heel veel pijn, kan niet slapen van de pijn. Slik 3 keer per dag paracetamol, maar deze zijn na 4 uurtjes uitgewerkt.
  Kan ik eventueel in de nacht een kniebrace dragen voor de pijn en zoja welke

  1. Beste Betty,
   Dank voor je reactie op ons artikel. Veelal is artrose voelbaar tijdens de activiteit (tijdens belasting), maar het kan ook zeker tot uiting komen na een inspanning, dus tijdens rust. In de nacht een brace dragen is niet wat we adviseren, omdat het veelal niet helpt. Ons advies is om een compressiebrace met baleinen / scharnieren te dragen tijdens de dag om zo te kijken of je in de nacht minder last hebt. Het is ook zeker raadzaam je klacht met een zorgprofessional, bijvoorbeeld fysiotherapeut te bespreken. Braces die geschikt hiervoor zijn zijn: Genuaction, Genupro comfort, Genu dynastab, Genu ligaflex, Genu Ligaflex open

 3. Anouk van Gangelen

  Hallo Bart,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over het dragen van braces. Als orthopedisch adviseur behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals chronische en tijdelijke bewegingsklachten. Ik ben het eens met je punten over het individueel afstemmen van bracegebruik en wil graag toevoegen dat een persoonlijke benadering essentieel is voor effectieve brace-therapie.

  In mijn praktijk heb ik ontdekt dat nauwe samenwerking met cliënten, waarbij we hun dagelijkse activiteiten en pijnintensiteit in detail bespreken, effectief kan zijn bij het aanpakken van dergelijke problemen. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Anouk

  1. Dag Anouk,
   Dank voor je reactie op dit artikel. Wij hechten inderdaad veel waarde aan toegankelijke informatie voor de zorgconsument, zodat deze een weloverwogen keuze kan maken en begrijpt wat er belangrijk is in het kiezen van het voor hem/haar best passende hulpmiddel. In ons geval gaat het specifiek over braces / ortheses. Onze tool geeft je hierin een advies. Wij verwijzen vervolgens naar een online specialistisch verkooppunt, een specialistische winkel en/of een specialist, in dit geval een instrumentmaker. Deze is bevoegd en geschoold om ortheses aan te meten. We zien ook dat jullie advies geven op maat voor thuishulpmiddelen. Fijn om te zien, want het is namelijk erg belangrijk om een goed en persoonlijk advies te krijgen! Succes met jullie belangrijke werk!

 4. Manuela Van de Watervliet

  Ik heb nu een polsbrace ivm waarschijnlijk een Carpale tunnelsyndroom mag ik deze dan dag en nacht dragen ?

  1. Beste Manuela,
   Dank voor jouw reactie. In principe kan een polsbrace bij Carpaal tunnelsyndroom zowel dag en nacht gedragen worden. Maar in veel gevallen wordt deze alleen overdag gedragen. Het doel van een polsbrace bij Carpaal tunnelsyndroom is om de pols rust te geven en in neutrale positie te houden. Meestal is dat voldoende om de pijn te verlichten. Mocht je bij alleen overdag dragen nog veel pijn hebben, dan kan het een overweging zijn om ook ’s nachts de brace te gaan dragen. Wel adviseren wij je dit pas te doen in overleg met je (huis)arts of andere zorgprofessional te doen. We wensen je beterschap!

 5. Ik ben in 2017 geopereerd aan mijn rug
  4 wervels zijn vastgezet en op drie punten mijn zenuw vrijgemaakt
  Nog steeds erg vermoeid in de rug
  Is een rugbrace nu nog zinvol na zo’n lange tijd

  1. Beste Walda,
   Dank voor je reactie op Bracewijzer. Je omschrijft dat je last hebt van vermoeidheidsklachten. Daarvoor is juist een rugbrace zeer geschikt. Een rugbrace helpt bij het verminderen van o.a. vermoeidheidsklachten. Omdat het voor extra stabiliteit zorgt. Op gebied van vermoeidheidsklachten adviseer ik je te kijken naar de Lombafirst of Lombastart. Ik hoop dat je ook overtuigd bent na het uittesten van de rugbrace.

 6. Hoi Bart,

  Sinds een kleine 3 maanden last van een tennisarm. Bij de fysio kreeg ik oefeningen die het niet echt beter maakte, waardoor ik besloten heb om te kijken naar een brace. Deze heb ik zojuist binnen gekregen, dus we gaan kijken of dit helpt.
  Uiteraard is rust het belangrijkste, maar met paarden is dit lastig om te houden.
  Nu merk ik dat ik er snachts echt ontiegelijk veel last van krijg, begin van het slapen gaat nog, maar zo’n 3-4 uur voordat de wekker gaat, gaat deze zo’n zeer doen dat ik niet meer normaal kan slapen en mijn arm van mijn lichaam afgooi om zo hopelijk nog wat slaap te pakken. Is het een optie om de brace dan “tijdelijk” om te doen zodra deze pijn op komt zetten?

  1. Beste Samantha,
   Dank voor je reactie. In het algemeen geldt dat ook bij een tennisarm de brace alleen gedragen wordt tijdens de dagelijkse activiteiten. Ik zou als ik jou was de pijn in de nacht bespreken met je huisarts of fysiotherapeut om te kijken wat voor jou de beste optie zou zijn de pijn tijdens de nacht te verlichten. Wellicht wordt deze pijn minder wanneer je de elleboogbrace een tijdje hebt gedragen. Immers door het dragen van de brace neemt de belasting van de pees af. Dit zou de pijn in de nacht kunnen laten afnemen. We raden het af de brace tijdens de nacht te dragen, tenzij geadviseerd door een daartoe bevoegde zorgprofessional. Hopelijk nemen de klachten snel af. Ik wens je een goed herstel toe!

 7. Patrizia Tarascio

  Hoi ik moet drie weken een steunkous dragen. Maar kan ik mijn kniebrace over de steunkous dragen of beter alleen de steunkous en over drie weken weer de kniebrace?

  1. Beste Patrizia,
   Dank voor je vraag en het is zeker een terechte vraag, want je wilt voorkomen dat er teveel compressie (druk) ontstaat. Echter het is wel heel erg afhankelijk van je type brace. Draag je een compressiebrace dan kan het raadzaam zijn de brace minder lang te dragen, of zelfs niet. Veelal geldt het advies om de brace alleen te dragen tijdens activiteiten en uit te doen bij rust. Draag je een brace met harde kappen (rigide frame), dan kan je over het algemeen deze brace blijven dragen. Deze type braces geven geen extra compressie. Het allerbelangrijkste is om je been regelmatig te controleren op vochtophoping (oedeem). Ik hoop dat je met dit advies wat geholpen bent. Uiteraard kan ik niet geod jouw persoonlijke situatie beoordelen. Daarom adviseer ik je met deze vraag naar een zorgprofessional te gaan.

 8. Hoi.
  Mijn knie is overbelast.had vocht in de knie maar nu niet meer .maar het is nog pijnlijk .is het verstandig om een knie bandage aan te schaffen?wat is de beste ?

  1. Beste Bertha,
   Dank voor je vraag. Wanneer het vocht weg is, maar de klachten en/of er een instabiel gevoel overblijft kan een kniebrace je zeker helpen. De vraag is even wat precies de restklacht is. Is het alleen (rest)pijn bij het belasten of na het belasten van de knie, dan zou je kunnen denken aan een compressie kniebrace. Is er (ook) een instabiel gevoel in de knie tijdens je dagelijkse activiteiten dan zou een kniebrace met scharnieren of zelfs een rigide kniebrace je de beste steun geven. Wellicht dat dit artikel je verder kan helpen. Daarnaast adviseer ik je de bracewijzer in te vullen. Hier krijg je een gericht advies dat het beste past bij jouw situatie

 9. Na een polsbreuk is vandaag het gips na 6 weken verwijderd. Ik heb gelijk een medische polsbrace omgedaan. Had ik op eigen initiatief besteld maar wel in overleg met de behandelende orthopeed. Evenwel adviseert hij de brace zo min mogelijk om te doen om de bewegingen van de pols niet te belemmeren. De pols is nog erg stijf en gevoelig. Ik lees zoveel uiteenlopende adviezen op d medische internet sites en raak een beetje confused daardoor. Wat kunt u mij adviseren ? Ik ben een Maudi Braam, een vrouw van 61 jaar en woon in Suriname. Groeten.

  1. Beste Maudi,

   Dank voor je reactie op Bracewijzer. Ons advies is om de polsbrace zo min mogelijk te dragen als nabehandeling van een polsbreuk. Dat is in lijn met het advies van de orthopeed zo lees ik. Daar waar je je onzeker voelt, of nog pijn ervaart kan de polsbrace je ondersteuning bieden.

 10. Suzan den Rooijen

  Hallo Bart.
  Ik heb Quervain
  Ik heb 9 maanden geleden een prik gehad.
  Nu is het terug en hen ik het advies 8 weken een brace te dragen.
  Komt de pijn daarna ook weer terug?
  Ik overweeg een ingreepje.
  Dan ben ik ervanaf toch?
  Groet Suzan

  1. Beste Suzan, Wij zijn experts als het gaat om braces. Ze zeggen ook wel schoenmaker blijf bij je leest. Daarom wil ik graag ingaan op de toegevoegde waarde van een brace bij m.Quervain. De brace ondersteunt het doel: namelijk een zo optimaal mogelijk herstel. De pols-duimbrace immobiliseert je pols-/hand en duimgewrichten. Hierdoor kan je wel je dagelijkse activiteiten blijven doen, waarbij de omstandigheden voor herstel (zo weinig mogelijk bewegen) zo optimaal mogelijk zijn. De Ligaflex Pro+ en de Ligaflex Manu zijn hiervoor de meest geschikte braces. Wat betreft je vraag of een medische ingreep ook het gewenste effect heeft, kan ik je geen concreet antwoord geven. Hiervoor verwijs ik je graag naar een medisch specialist. Ik hoop dat dit antwoord je helpt bij het maken van de juiste keuze en ik wens je veel beterschap toe.

 11. Ik heb zo’n 8 jaar geleden mijn knieschijf uit de kom gehad. Nadien nog geopereerd omdat m’n kruisband grotendeels was afgescheurd en de losse stukjes in m’n gewricht liepen. Na herstel heb ik hier eigenlijk nooit meer last van. Momenteel ben ik 30 weken zwanger en heb ik weer last van die knie. Vooral aan de binnenkant van mijn knie. Ik heb het idee dat dit vooral in de nacht begint doordat ik verkeerd lig. Ondersteunen met kussens helpt niet. Zou het nut hebben gedurende de zwangerschap een brace te dragen (in de nacht?)

  1. Beste Ester,
   Bedankt voor je reactie. Gezien je fysieke klachten kan een stabiliserende brace je kniegewricht zeker ondersteunen. Je vraag is echter vrij specifiek, omdat je ook aangeeft dat het specifiek opkomt nu tijdens de zwangerschap en je last hebt na wellicht een verkeerde houding tijdens de nacht. Braces zijn erop gericht je te ondersteunen tijdens de dagelijkse activiteiten. Wij adviseren dan ook je klacht te bespreken met huisarts of een fysiotherapeut. Om zo te kijken wat in jouw geval de beste oplossing is en of een brace daarin kan helpen. Ik hoop dat je met dit advies verder kan komen.

 12. Jeannette Geurtsen

  Mijn vader zijn heup schiet tijdens het tennissen af en toe bijna uit de kom.Blijft net hangen.Aangezien hij heel graag deze sport nog ,als oude dag hobby wil blijven doen, zoeken wij voor hem een sport brace die steun geeft aan zijn heup.Kunt u ons hierin adviseren?

  1. Beste Angele, Bedankt voor je vraag. In principe worden braces niet ’s nachts gedragen. Braces ondersteunen je in de dagelijkse activiteiten. Alleen op advies van een zorgprofessional kan een brace ook ’s nachts gedragen worden.

 13. Hai, ik draag nu al 5 weken een enkelbrace omdat mijn enkelband is gescheurd. Mijn vraag is hoe lang ik deze moet dragen ? Ik beweeg veel tijdens mijn werk maar heb het rustig aan gedaan wanneer kan ik dit langzaam opbouwen zonder brace , mijn enkel voelt nu als spierpijn als ik het beweeg heeft dit met genezing te maken? Ik doe hem alleen af als ik thuis ben wanneer kan ik zonder enkelbrace kunnen lopen , ik weet niet hoe lang zo’n scheur in me enkel geneest .

  1. Beste Jos,
   Bedankt voor je vraag. Het schema voor het afbouwen van een brace is in veel gevallen niet eenduidig. Per situatie en per persoon kan dit verschillen. Daarom is het raadzaam om je vraag voor te leggen aan een zorgprofessional. Een fysiotherapeut of huisarts kan je enkel medisch testen en samen met je kijken hoe je het beste het dragen van de enkelbrace kan afbouwen, eventueel in combinatie met spierversterkende en coördinatie-oefeningen. We kunnen je online geen passend advies hierover geven helaas. Ik hoop dat je iemand in jouw omgeving kan consulteren voor een passend advies en hopelijk geneest uw enkel snel.

   1. Beste Corry, Het wordt afgeraden braces te dragen tijdens de nacht tenzij het onderdeel is van een door een zorgprofessional voorgeschreven therapie. Een brace geeft overdag stabiliteit en ondersteuning tijdens en ook net na de activiteiten. Het is dus raadzaam om de brace alleen tijdens de dag te dragen en uit te doen in de nacht. Hopelijk beantwoordt dit je vraag.

 14. Mijn linker pols doet zeer bij de knobel als ik naar rechts en naar links buig doet het zeer en als ik er op
  druk ik slik paracetamol 6 perdag de begleiding zegt dat ik moet stopen met het in nemen van de paracetamol maar de pijn is niet weg

  1. Beste Jeanette,
   Bedankt voor je reactie. Ik lees dat je pijn houdt in de pols. Een ondersteunende polsbrace zou hierin zeker een oplossing kunnen zijn. Het neemt in veel gevallen de pijn weg en het zorgt ervoor dat je beter je activiteiten kan uitvoeren. Maar het is daarnaast ook erg belangrijk dat je de pijnklachten bespreekt met een huisarts of fysiotherapeut. Zij kunnen een indicatie stellen en met je een behandelplan opstellen, waar een brace veelal onderdeel van uitmaakt. Ik hoop dat we je zo hebben kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag via info@bracewijzer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *