Over bracewijzer

Over bracewijzer

 

Begin 2019 heeft Thuasne Bracewijzer opgericht om consumenten te voorzien van informatie en advies. Consumenten krijgen een steeds actievere rol in het behandelproces en daarom is het belangrijk dat je als consument goed wordt voorgelicht. Daarnaast kopen steeds meer mensen op eigen initiatief een brace. Er zijn veel soorten braces en een brace is een specialistisch vakgebied, daarom kan het handig zijn om met wat hulp een goede keuze te maken. Op Bracewijzer vind je daarom praktische informatie over braces en we helpen je graag met je zoektocht naar de juiste brace binnen ons uitgebreide assortiment.

Bracewijzer voor zorgprofessionals

Hoewel Bracewijzer in eerste instantie een consumentenplatform is, biedt Bracewijzer ook inzichten voor zorgprofessionals. Allereerst kun je uiteraard alle producten bekijken via onze catalogus en kun je samen met jouw cliënt de Bracewijzer invullen. Voor apothekers hebben wij een speciale Bracewijzer ontwikkeld waar alleen producten uit het apothekersassortiment in staan.

Op Bracewijzer publiceren we de belangrijkste onderzoeken uit de medische wereld. Deze zijn te vinden op de onderzoek pagina. Ook delen wij jaarlijks cijfers van de resultaten van Bracewijzer. Klik hieronder om de cijfers te bekijken:

Klik hier voor meer informatie over hoe je Bracewijzer als zorgprofessional kan gebruiken.

Over Thuasne

Thuasne begon in 1847 als specialist in de productie van elastisch textiel. Het stapte geleidelijk over naar de productie van medische- en sporthulpmiddelen. Het van oorsprong Franse bedrijf groeide uit naar een internationaal bedrijf met vestigingen over de hele wereld.

Vanaf de oprichting tot de naoorlogse periode

In 1847 richtte Auguste Cattaert, de grootvader van Maurice Thuasne, het bedrijf “Cattaert et Compagnie” op, gespecialiseerd in de verkoop en distributie van linten, gemaakt in Saint-Etienne (Frankrijk). In 1900 ontving het bedrijf een prijs op de Exposition Universelle in Parijs, wat zijn dynamiek en innovatievermogen illustreerde. Maurice Thuasne nam in 1914 het roer over. Het leidde tot een verschuiving in focus naar medische producten. Een strategie die de onafhankelijkheid van het bedrijf zou garanderen. De handelsmerken Biflex en Néoplastex werden in 1932 geregistreerd.

Van de jaren 50 tot 90: de moderne tijd

Het merk Novélastic, de voorloper van het merk Thuasne Sport, werd in 1968 opgericht. In 1981 werd een nieuwe rugbrace Lombax, de eerste in wat een breed scala aan producten zou worden. In 1984 werd in België de eerste dochteronderneming opgericht. De reeks Venoflex compressiekousen werd in 1992 gelanceerd. Elizabeth Ducottet, benoemd tot CEO van de Groep, zette het familiebedrijf verder voort en ondersteunde de internationale ontwikkeling: Thuasne nam Zimmermann over, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in veneuze compressie.

20 jaar groei en internationale uitbreiding

Tussen 1994 en 2015 heeft Thuasne dochterondernemingen opgericht in Italië, Nederland, Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten, Hongarije, Slowakije, Zweden en Algerije. Het opende een commercieel kantoor in Japan en verwierf een aantal bedrijven over de hele wereld: Perez-Prim, een Spaans bedrijf gespecialiseerd in orthopedische hulpmiddelen, Nederlandse thuiszorgspecialist Vihome, Thamërt, een Duitse specialist in uitwendige borstprothesen, de Zweedse bedrijven Begat en Mediband, het Amerikaanse Townsend Design en het Britse Orthotic Composites. Het tekende ook een samenwerkingsovereenkomst met het Indiase Tynor.

Nu: focus op de toekomst

De uitbreiding van Thuasne zette zich voort in 2016, met de aankoop van Quinn Medical in de VS en de opening van online verkoopplatforms in China. In 2017 vierde de Groep haar 170-jarig bestaan. Sinds 2017 groeit het internationale bedrijf hard, zo ook in Nederland. In 2019 introduceren we hier bracewijzer.nl, een keuzetool voor braces. Voor de consument en voor de zorgprofessional, omdat er geen standaard braces bestaat voor een klacht. Een brace is afhankelijk van de klacht, de persoon en de situatie. Maak kennis met onze kunde en knowhow. Wij staan graag voor je klaar.

Klik hier voor meer informatie over Thuasne.

Over het Bracewijzer team

Het team achter Bracewijzer bestaat uit een drietal teamleden met allemaal een andere achtergrond. Hierdoor heeft iedereen zijn eigen expertise die wordt ingezet om Bracewijzer te blijven verbeteren.

Bart van Ommen

Auteur

Het is belangrijk om onze kennis met jou te delen, zodat je in staat bent een goede overwogen keuze te maken voor een brace. De content over braces die geplaatst worden op Bracewijzer is door mij geschreven.

Achtergrond: Ik ben in 2008 afgestudeerd aan de HBO-opleiding Bewegingstechnologie in Den Haag. Een paramedische studie die zich bezighoudt met het oplossen van een beperking van ons bewegingsapparaat (ons lichaam). Na deze opleiding ban ik aan de slag gegaan als orthopedisch instrumentmaker ortheses. Ortheses is een andere term voor braces. Als orthopedisch instrumentmaker werk je veelal binnen een behandelteam van onder andere orthopeden, revalidatieartsen en fysiotherapeuten. De orthopedisch instrumentmaker is hierin verantwoordelijk voor het aanmeten, fabriceren en leveren van de orthese. Passend binnen de wens, de persoonlijke situatie én de mogelijkheden van de patiënt. Deze hulpmiddelen worden veelal vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgmarkt rondom orthopedische hulpmiddelen heeft zich de afgelopen tijd sterk ontwikkeld naar een meer consument gerichte markt. Waarbij steeds minder braces worden vergoed en meer braces worden geadviseerd en aangeschaft in winkels en webshops. Voor mij de reden om over te stappen en mijn kennis vanuit een ander perspectief in te zetten. Zodoende ben ik sinds 2017 werkzaam bij Thuasne als productmarktspecialist. Mijn doel is om de consument en zorgprofessional op een onderbouwde manier kennis te laten maken met braces. Ik geloof niet dat elke bewegingsklacht kan opgelost worden met een brace, maar ik geloof wel in de bewezen toegevoegde waarde van braces binnen een behandeling van een bewegingsklacht. Ik zie het als mijn taak om consumenten tot op een zeker niveau een persoonlijke en overwogen keuze te kunnen laten maken voor de best passende brace in de eigen situatie. Immers iedere klacht, persoon en situatie is afwijkend en vraagt een stukje ‘maatwerk’ advies. Wil je meer weten of in contact komen? Laat het mij weten via LinkedIn.

Pippijn Suurmond

Editor

Wij laten onze medische artikelen altijd checken door onze editors, zij redigeren elk artikel wat geplaatst wordt op Bracewijzer.

Achtergrond: In 2012 heb ik mijn opleiding tot fysiotherapeut afgerond aan de hogeschool van Amsterdam. Toen ik begon aan de opleiding in 2008 was de algemene baangarantie zwak, die van de fysiotherapeut niet. Zorg zou in het algemeen goede baankansen bieden. Dit bleek na mijn afstuderen helaas voor fysiotherapie anders te zijn ontwikkeld.

Na ervaring in het buitenland en binnen de sport/retail te hebben opgedaan ben ik nu in de rol van vertegenwoordiger orthopedie terechtgekomen. Hierin ondersteun ik de zorgprofessional bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om confectie of maatwerk ortheses.

De vergoedingen stonden toen en staan tegenwoordig steeds verder onder druk. De verschuiving die plaatsvindt gaat steeds meer naar het commerciële. Ik geloof in een balans van beiden. Wie gezond en vitaal wil zijn kan preventief al behoorlijke stappen nemen. Daarin kunnen zorgprofessionals en braces een belangrijke rol spelen.

Het risico op blessures bestaat natuurlijk bij iedere vorm van sport, maar ook in het dagelijks leven. Daarbij is het belangrijk dat men ondanks de klachten wel actief blijft. Ortheses/braces kunnen hierin, gecombineerd met advies en/of behandeling door een zorgprofessional mooie uitkomsten bieden. En zorgen voor een gezond beweegpatroon en versneld herstel of terugkeer naar gewenst activiteitenniveau.

Samen kunnen we zo zorgen dat cliënten geholpen kunnen blijven worden, binnen het dynamische zorglandschap van de toekomst.

Tim van Rooijen

Webdeveloper

Uiteraard is het belangrijk dat de website goed werkt.  Daarom is het mijn taak om voor de technische kant achter Bracewijzer te zorgen.

Achtergrond: Na mijn middelbare school heb ik de opleiding commerciële economie gevolgd. Tijdens mijn afstudeerproject van deze opleiding kwam ik in contact met Thuasne. Bij Thuasne kreeg ik de opdracht om te kijken hoe wij de consument beter van dienst kunnen zijn. Uit deze opdracht is uiteindelijk het idee voor Bracewijzer ontstaan. Ik had in het verleden al een aantal websites gebouwd, daardoor was er direct een goede match. Daarom werk ik nu bij Thuasne als online marketingspecialist, waarbij ik mij voornamelijk focus op het verder ontwikkelen van Bracewijzer.

Bijdragen aan Bracewijzer?

Heb jij een goed idee voor een onderwerp wat wij kunnen behandelen op Bracewijzer? Of heb je feedback over het advies wat Bracewijzer jou heeft geleverd? Neem dan contact op met: info@bracewijzer.nl. Wij horen je graag!

Daarnaast zijn wij altijd opzoek naar mensen die hun ervaring met braces met ons willen delen. Heb jij een brace gedragen en sta je open om jouw ervaring te delen? Neem dan contact met ons op en wie weet word jij dan binnenkort geïnterviewd.