Pijn bij wandelen, wat kan ik er tegen doen?

Pijn bij wandelen, wat kan ik er tegen doen?

 

Auteur: Bart van Ommen – ⏱ 1 minuut

Wandelen is erg gezond, bewegen is goed voor het hart, de bloedvaten, botten en spieren. Daarnaast is wandelen een goede manier om in beweging te blijven, zonder de gewrichten over te belasten. Ten opzichte van veel sporten is wandelen veiliger voor de gewrichten omdat de bewegingen beheerst zijn, waardoor de kans op een verstuiking kleiner is. Wandelen wordt hierdoor vaak aangeraden voor ouderen en mensen die revalideren na een blessure. Ondanks dat wandelen heel gezond is kun je een blessure krijgen, deze kans neemt toe naar mate je langer achter elkaar wandelt. Bewegen is echter erg belangrijk en daarom wil je zo snel mogelijk van jouw pijn af.

Waardoor is mijn blessure ontstaan?

Jouw blessure kan door meerdere redenen zijn ontstaan, hieronder worden een aantal mogelijke oorzaken genoemd:

  • Een geforceerde beweging (bijvoorbeeld een verstuiking)
  • Overbelasting
  • Onvoldoende demping
  • Overgewicht
  • Onjuiste wandeltechniek
  • Een (chronische) aandoening

Uiteraard kunnen deze factoren elkaar versterken, als je bijvoorbeeld overgewicht hebt dan kan onjuiste demping jouw gewrichtsklacht verergeren.

Hoe kan ik de pijn verlichten?

Er zijn veel medicijnen, hulpmiddelen en oefeningen die ervoor kunnen zorgen dat de pijn tijdens het wandelen wordt verlicht. Welk middel of oefening het beste bij jouw klacht past, hangt af van jouw situatie. Er zijn ook een aantal tips die je zelf kunt proberen, zo kun je bij voetklachten andere sokken of schoenen proberen. Bij knie- en enkelklachten kan het verstandig zijn om te controleren of jouw loophouding en afwikkeling goed is. Door een verkeerde loophouding worden de gewrichten overbelast en kan een blessure ontstaan. Daarnaast is het verstandig om het gewricht te ondersteunen. Bij voetklachten kan een inlegzool helpen om de schokken van het wandelen te absorberen, bij gewrichtsklachten kan een brace ondersteuning bieden waardoor een nieuwe blessure voorkomen wordt.

Wil je weten of een inlegzool de pijn kan verlichten? Lees dan dit artikel.

Wil je weten of een brace de pijn kan verlichten? Lees dan de onderstaande artikelen.

Waar heb je pijn?

Lees ook onze verdiepende artikelen:

Bron: https://www.allesoversport.nl/artikel/6-tips-tegen-wandelblessures/

Bart van Ommen

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *