Wandelen – kan een inlegzoolzool helpen bij pijn in de voet?

De meeste wandelkachten komen voort uit de voetzool. Dat is ook niet zo gek aangezien de voet veel wordt belast bij lopen en staan. Vrijwel iedereen heeft wel eens een moe gevoel of pijn in de voeten gehad door een lange wandeltocht of citytrip. In dit artikel behandelen wij daarom de vraag in hoeverre een inlegzool helpen bij pijn in de voeten.

Hoe kan ik de pijn verlichten?

Veel wandelaars hebben baat bij goede inlegzolen. Veel schoenen hebben een zool die onvoldoende dempt, vooral bij lange wandeltochten. Hierdoor kunt u vermoeide voeten krijgen, daarnaast zijn deze schokken slecht voor uw gewrichten. Een goede dempende inlegzool, kan hier bij helpen.

Als u ernstige klachten heeft dan is het aan te raden om contact op te nemen met een zorgprofessional. Bij minder ernstige klachten kunt u vaak zelf een aantal aanpassingen doen om de pijn te verlichten. Klik hier voor meer informatie over deze aanpassingen.

Hoe werkt een dempende inlegzool?

Een dempende inlegzool ontlast uw voetbed door middel van zacht verend materiaal. De meeste inlegzolen zijn gemaakt van siliconen en foam. De effectiviteit hangt af van de kwaliteit van het materiaal. Dempende inlegzolen zijn ontworpen om veelvoorkomende klachten te verhelpen zoals hielspoor of fasciliteert plantaris. Meer weten, bekijk de Pedipro softer .

Welke inlegzool past het beste bij mij?

Het kiezen van de juiste inlegzool is belangrijk om een goed effect teweeg te brengen. Wij helpen u graag bij deze keuze met onze Bracewijzer. De Bracewijzer is niet bedoeld om een indicatie te stellen en is daarom geen alternatief voor een consult bij uw huisarts, arts, fysiotherapeut en andere zorgprofessionals. Het is verstandig om uw bewegingsklacht altijd kenbaar te maken bij een daartoe bevoegde zorgprofessional.