Wandelen – kan een inlegzoolzool helpen bij pijn in de voet?

Wandelen – kan een inlegzoolzool helpen bij pijn in de voet?

 

Auteur: Bart van Ommen – ⏱ 2 minuten

De meeste wandelklachten komen voort uit de voetzool. Dat is ook niet zo gek aangezien de voet veel wordt belast bij lopen en staan. Vrijwel iedereen heeft wel eens een moe gevoel of pijn in de voeten gehad door een lange wandeltocht of citytrip. In dit artikel behandelen wij daarom de vraag in hoeverre een inlegzool kan helpen bij pijn in de voeten.

Hoe kan ik de pijn verlichten?

Veel wandelaars hebben baat bij goede inlegzolen. Veel schoenen hebben een zool die onvoldoende dempt, vooral bij lange wandeltochten. Hierdoor kun je vermoeide voeten krijgen, daarnaast zijn deze schokken slecht voor jouw gewrichten. Een goede dempende inlegzool, kan hier bij helpen.

Als je ernstige klachten hebt dan is het aan te raden om contact op te nemen met een zorgprofessional. Bij minder ernstige klachten kun je vaak zelf een aantal aanpassingen doen om de pijn te verlichten. Klik hier voor meer informatie over deze aanpassingen.

Hoe werkt een dempende inlegzool?

Een dempende inlegzool ontlast jouw voetbed door middel van zacht verend materiaal. De meeste inlegzolen zijn gemaakt van siliconen en foam. De effectiviteit hangt af van de kwaliteit van het materiaal. Dempende inlegzolen zijn ontworpen om veelvoorkomende klachten te verhelpen zoals hielspoor of fasciitis plantaris. Meer weten? Bekijk de Pedipro softer .

Welke inlegzool past het beste bij mij?

Het kiezen van de juiste inlegzool is belangrijk om een goed effect teweeg te brengen. Wij helpen je graag bij deze keuze met onze Bracewijzer. Bracewijzer is niet bedoeld om een indicatie te stellen en is daarom geen alternatief voor een consult bij jouw huisarts, arts, fysiotherapeut en andere zorgprofessionals. Het is verstandig om jouw bewegingsklacht altijd kenbaar te maken bij een daartoe bevoegde zorgprofessional.

Bart van Ommen

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

1 gedachte over “Wandelen – kan een inlegzoolzool helpen bij pijn in de voet?”

  1. Goed om te weten hoe een dempende inlegzool voetklachten kan verminderen. Ik denk dat foam en siliconen door hun demping en steun voor veel verlichting zorgen. Misschien moet mijn moeder deze ook gaan aanschaffen, zodat ze minder last heeft van haar voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *