Waar kan ik het beste een brace kopen?

Er zijn veel fysieke winkels en online webshops waar u een brace kan kopen. Maar waar kunt u nou het best uw brace kopen? Hier gaan we graag verder op in.

Waar zijn braces te koop?

Braces zijn te koop in onder andere:

  • Specialistische winkels
  • Specialistische webshops
  • Thuiszorgwinkels
  • Apotheken

Daarnaast meten orthopedische bedrijven braces aan, deze worden echter vaak niet ”gekocht”. Deze braces worden namelijk meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

Wel of niet aanmeten?

De specialistische braces dienen afgeleverd te worden door een daartoe getrainde zorgprofessional. Dit kan een orthopedisch bedrijf zijn of een specialistische winkel. De overige braces kunt u bij elk verkooppunt kopen. Let goed op de maatvoering. Mocht u niet zeker zijn over de maatvoering, dan raden wij u aan naar een fysiek verkooppunt te gaan voor hulp bij het aanmeten en/of advies.

Winkel of webshop?

In een webshop zijn alle braces te koop die niet aangemeten hoeven te worden. In de fysieke winkels is het assortiment over het algemeen wat meer beperkt, maar deze kunnen uw brace wel voor u bestellen. In een fysieke winkel kun je direct een brace passen voordat je het aanschaft. Hierdoor kan je voelen of de brace goed zit en voldoende ondersteuning bied. Daarnaast krijg je in de winkel vaak een persoonlijk advies. Op deze lijst vind u een samenvatting van de webshops met het grootste assortiment.

Specialistische winkel, thuiszorgwinkel of apotheek?

Mocht u besloten hebben om in een fysieke winkel een brace te kopen, dan heeft u nogsteeds de keuze uit 3 verschillende verkooppunten.

Specialistische winkelThuiszorgwinkelApotheek
Mate van specialismezeer hooghooggemiddeld
Dekkingsgraad (aantal verkooppunten in de regio)++++++
Omvang assortiment++++++

Dit is echter over het algemeen. Er zijn ook apotheken en thuiszorgwinkels die gespecialiseerd zijn en een groot aantal braces verkopen. Wilt u voorkomen dat u misgrijpt? Vul dan de Bracewijzer in. Na het invullen kunt u direct een verkooppunt opzoeken.