Waar kan ik het beste een brace kopen?

Waar kan ik het beste een brace kopen?

 

Auteur: Bart van Ommen – ⏱ 2 minuten

Er zijn veel fysieke winkels en online webshops waar je een brace kan kopen. Maar waar kun je nou het best jouw brace kopen? Hier gaan we graag verder op in.

Waar zijn braces te koop?

Braces zijn te koop in onder andere:

 • Specialistische winkels
 • Specialistische webshops
 • Thuiszorgwinkels
 • Apotheken

Daarnaast meten orthopedische bedrijven braces aan, deze worden echter vaak niet ”gekocht”. Deze braces worden namelijk meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

Wel of niet aanmeten?

De specialistische braces dienen afgeleverd te worden door een daartoe getrainde zorgprofessional. Dit kan een orthopedisch bedrijf zijn of een specialistische winkel. De overige braces kun je bij elk verkooppunt kopen. Let goed op de maatvoering. Mocht je niet zeker zijn over de maatvoering, dan raden wij je aan naar een fysiek verkooppunt te gaan voor hulp bij het aanmeten en/of advies.

Winkel of webshop?

In een webshop zijn alle braces te koop die niet aangemeten hoeven te worden. In de fysieke winkels is het assortiment over het algemeen wat meer beperkt, maar deze kunnen jouw brace wel voor je bestellen. In een fysieke winkel kun je direct een brace passen voordat je het aanschaft. Hierdoor kan je voelen of de brace goed zit en voldoende ondersteuning bied. Daarnaast krijg je in de winkel vaak een persoonlijk advies. Op deze lijst vind je een samenvatting van de webshops met het grootste assortiment.

Specialistische winkel, thuiszorgwinkel of apotheek?

Mocht je besloten hebben om in een fysieke winkel een brace te kopen, dan heb je nogsteeds de keuze uit 3 verschillende verkooppunten.

Specialistische winkelThuiszorgwinkelApotheek
Mate van specialismezeer hooghooggemiddeld
Dekkingsgraad (aantal verkooppunten in de regio)++++++
Omvang assortiment++++++

Dit is echter over het algemeen. Er zijn ook apotheken en thuiszorgwinkels die gespecialiseerd zijn en een groot aantal braces verkopen. Wil je voorkomen dat je misgrijpt? Vul dan de Bracewijzer in. Na het invullen kunt je direct een verkooppunt opzoeken.

Bart van Ommen

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

4 gedachten over “Waar kan ik het beste een brace kopen?”

  1. Beste Loes,
   Bedankt voor je reactie op Bracewijzer. Er zijn verschillende vingerbraces. Van een buddy spalk, waarin een vinger aan een andere vinger wordt gespalkt, tot de Ligaflex Finger; een immobilisatie spalk, om een vinger volledige rust te geven.

  1. Beste C. van Buuren,

   Bedankt voor uw reactie. Ik verwijs u graag naar onze pagina “verkooppunten”. Hier kunt u een verkooppunt bij u in de buurt vinden.

   Met vriendelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *