Nekklachten 4

Je hebt last van de nek bij het vooroverbuigen (jaknikken) en draaien (nee-schudden) van hoofd. Daarnaast wil je de beweging van de nek zoveel mogelijk beperken. Klopt deze beschrijving niet? Vul dan de Bracewijzer opnieuw in.

Ortel T-neck

Unieke eigenschappen

Beperkt het vooroverbuigen en draaien van de nek

Nekklachten

Het bovenste deel van de wervelkolom is de nek. De nek bestaat in totaal uit 7 wervels, die er gezamenlijk voor zorgen dat de nek kan draaien en dat je kan knikken met je hoofd. Met name banden en spieren houden de nekwervels bij elkaar en op zijn plek. Een nekbrace kan je rust geven, waarbij de belasting van het hoofd, op de spieren minder wordt. Dit is voornamelijk prettig als je last hebt van een vermoeide nek. Een nekbrace kan daarnaast ook pijnlijke bewegingen beperken.

Aangezien er ook veel (en belangrijke) zenuwen door de nekwervels lopen is het raadzaam nekklachten altijd te bespreken met je huisarts en/of fysiotherapeut. Zij kunnen een indicatie stellen en samen met jou een behandelplan opstellen. Een nekbrace kan een goede toevoeging zijn op dit behandelplan.