Ervaring: met een kniebrace op wintersport

Hieronder deelt Rick zijn ervaring met zijn kniebrace tijdens het wintersporten. Naar aanleiding van twee knie operaties heeft Rick met zijn medisch specialist besloten op de Genu Ligaflex aan te laten meten.

“Een aantal jaar geleden heb ik mijn voorste kruisband afgescheurd en waren mijn binnenste en buitenste meniscus kapot. Na een kruisband reconstructie en twee operaties heb ik een jaar moeten revalideren. Het is een tijd goed gegaan tot vorig jaar. Opnieuw naar de orthopeed, door de MRI en werd er geconstateerd dat ik slijtage in mijn knie had opgelopen. Advies was opereren of het dragen van een kniebrace.

Op dit advies heb ik brace laten aanmeten van Thuasne. Eerlijk gezegd had ik weinig vertrouwen in het effect van een kniebrace vooraf. Ik ben de kniebrace gaan testen tijdens een weekje Winterberg. Ik ben ontzettend blij verrast met het resultaat! Vervolgens op mijn wintersport in Serfaus Oostenrijk totaal geen last gehad van de knie, ondanks de lastige pistecondities in Oostenrijk.

De pasvorm van de brace was uitstekend en zat soepel om mijn been. Zelfs tijdens de apréski kwam de brace goed van pas met al dat hossen en springen. Ik kan iedereen aanraden die last van zijn knie heeft om een brace van Thuasne te proberen. Het heeft mij in ieder geval veel plezier opgeleverd!“

    Rick. K. – Groningen

Wilt u graag uw ervaring delen? Neem dan contact met ons op via: info@bracewijzer.nl